Digitalisering i byggbranschen | VR, Laser & drönare

Digitalisering i byggbranschen | VR, Laser & drönare

Digitalisering i byggbranschen | VR, Laser & drönare

Digitalisering i byggbranschen | VR, Laser & drönare

Digitalisering i byggbranschen | VR, Laser & drönare

Digitalisering i byggbranschen | VR, Laser & drönare

Digitalisering i byggbranschen | VR, Laser & drönare

Seminarium:
Digitalisering i byggbranschen | VR, Laser & Drönare

Till anmälan

Välkommen till digitaliseringsforum med seminarier!

Den 26 oktober 2016 kl 13:00 bjuder Tikab och FARO in till öppet hus med digitaliseringsmingel och prova-på-pass kring laserskanning och Virtual Reality (VR) och drönartillämpningar för bygg- och anläggningsbranschen.

Kom och lär dig om branschens hetaste ämne just nu!

 

Kärnan i BIM

Den röda tråden är hur man med moderna metoder redan idag effektivt kan läsa av befintligheter, nyttja resultatet i projekteringen och uppleva den nya byggnaden ihop med det befintliga i skala 1:1 som att du stod på plats mitt i projektet. Känslan och går inte att beskriva – den måste upplevas! Detta är kärnan i BIM – att skapa obrutna informationsflöden.

Upplev!

Kom och upplev stora pågående infrastrukturprojekt i full VR med marknadsledande hårdvara som HTC Vive, Oculus Rift, Samsung Gear VR och FARO Focus. Vi kommer visa exempel hur VR-modeller och punktmoln kan nyttjas effektivt i planering, samordning, granskning, kommunikation, inspektion och produktion.

 

Budskap

Att använda VR och resultat från laser- och drönarskanning innebär inte stora steg i de projekt som 3D-projekteras. Under eftermiddagen kommer du att inse hur litet steget är och hur stora nyttoeffekterna kan vara och varför det är dags att lämna gamla metoder.

Vårt huvudbudskap är enkelt. Med rätt kravställning och fokus i projektet kommer kvaliteten på underlag, samordning och kommunikation kunna höjas avsevärt.

Målgrupp

Alla som är intresserade av att arbeta smartare med dagens teknik är välkomna. Vi riktar oss särskilt till personer i ledande roller i projekt/organisationer som kan påverka arbetsmetodik. Även beställarorganisationer som är osäkra vad som faktiskt är möjligt att få levererat idag.

Tid & plats

Evenemanget arrangeras den 26 oktober 2016 i Tikabs lokaler i Solna

Tid: 13:00–ca. 18:00.
Adress: Tikab Strukturmekanik AB, Björnstigen 87, SOLNA, Plan 3

Kommunikation

  • Tunnelbana, röd linje till Bergshamra
  • Buss till Bergshamra gård eller Bergshamra bro.
  • Parkering i 2h med p-skiva finns precis utanför kontoret. Skulle dessa platser ta slut finns besöksplatser på 5 min gångavstånd bakom OKQ8 på andra sidan Bergshamraleden.

Agenda

13:00 – Ankomst och registrering, te och kaffe
13:30 – Tikab & FARO hälsar välkomna
13:45 – Workshop Session 1
14:30 – Workshop Session 2
15:15 – Workshop Session 3
16:00 – Enklare förtäring
16:30 – Workshop Session 4
17:15 – Workshop Session 5
18:00 – Utvärdering och frågor
18:15 – Avrundning

Workshops

Vi kommer ha fyra stationer som tar ca 20 personer. Workshoparna tar ca 45min var. Vid avslutad workshop cirkulerar vi runt ett kvarts varv. Innehållet kan komma att ändras något, hittills har vi planerat för:
  • FARO – Laserskanning för BIM
  • FARO – Laserskanning för VR
  • Tikab – Samordning och visualisering med VR
  • Tikab – Drönarskanning till projektering och VR

Anmälan

Seminariet är gratis för alla besökare. Föranmälan krävs för att vi ska kunna planera förtäring och möblering. OBS! Avanmälan kan göras utan avgift t.o.m. den 20 oktober 2016. Därefter debiteras 300 kr vid avanmälan. Samma avgift debiteras om du uteblir från seminariet den 26 oktober.

[gravityform id=”8″ title=”false” description=”false”]

Tikab

Tikab!

Ett urval av Tikabs tjänster och FAROs produkter:

 

Relaterade nyheter

Historiskt ögonblick!

Slussen är en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Vi har arbetat i projektet i över 10 år med de mekaniska konstruktionerna i själva båtslussen och för reglering av Mälaren samt tagit fram ramverket för hur projektets samtliga handlingar ska utformas för att kunna...

Innovation och digitalt ledarskap förändrar byggbranschen

Tikab ingår i konsultgruppen, som leds av ELU-Konsult, för Slussenprojektets två delområden Land och Vatten. När Stockholm Stad valde att inte leverera en detaljerad VDC-manual för tolv miljardersprojektet Slussen fick Tikab, ansvariga för VDC-arbetet, axla en roll...

Välkommen Marcus Bengtsson!

Tikab välkomnar Marcus Bengtsson till affärsområde BIM! Marcus har gedigen erfarenhet från stora fastighetsprojekt såsom Nya Karolinska, NKS och intressant kunskap kring förvaltningsbehov som tidigare BIM-chef och chef för fastighetsinformation på Locum....

Välkommen Per Höglin!

Tikab välkomnar Per Höglin till affärsområde BIM! Per har gedigen och mycket intressant erfarenhet både från digitaliserad projektering och anläggningsproduktion. Per brinner särskilt för digitaliserade processer i produktionsskedet. Cirkeln sluten Det som...

Produktionsplanering för Armering i VR

När man arbetar på nya sätt med modellbaserade bygghandlingsleveranser utmanar man alla delar av ett projekt. När traditionella ritningar saknas i ett projekt måste man tänka på alla led där ritningar tidigare har använts. T.ex vid utvärdering av ett modellbaserat...

VR-året 2017 inleds på Atlas Copco

  I skuggan av dagens stora nyheter att Atlas Copcos vd Ronnie Leten avgår efter åtta år och att bolaget nu ska styckas, hände det andra intressanta saker i periferin på huvudkontoret i Sickla i Stockholm. Tikab visade en upp hur VR-teknik kan användas för att...

Vid frågor:

Johan Stribeck

Johan Stribeck

Affärsområdeschef BuildTech Services

+46 8 409 043 22
+46 709 52 71 70
johan.stribeck@tikab.com