+46 8 409 043 00 info@tikab.com

Tikab BuildTech Management söker ytterligare en Digital Gamechanger med passion för BIM

Slutsnackat om BIM och digitalisering? Vill du bli en del av ett team inom Tikabs affärsområde BuildTech Management, som definierar nya arbetssätt genom digital transformation med stöd av BIM/VDC i komplexa bygg- och infrastrukturprojekt och vara med där det händer på riktigt?

 

Våra tjänster är mycket efterfrågade och vi behöver stärka teamet med 2-3 passionerade medarbetare. Vill du skapa skillnad och förändra branschen? Läs mer nedan!

Vad menar vi med Gamechanger?

Vi kanske framstår som pretentiösa när vi efterlyser en Gamechanger. Men faktum är att våra kunder i hög grad anser att vi på riktigt skapar förutsättningar, att bedriva sin verksamhet eller projekt på helt nya sätt med digitala verktyg och förändrade processer. Detta tack vare lyckade prestigeprojekt där vi implementerat nya arbetssätt i stor skala. Exempelvis projekt Slussen i Stockholm.

Vi efterlyser dig som antingen har lång erfarenhet från vår kära byggbranch och vet hur det fungerat under de senaste 20 åren och som brinner för att effektivisera den, eller att du har ett driv och kunskap om nya digitala arbetssätt och verktyg som skulle vilja tillämpa dem åt kunder som insett att de vill dra nytta av kunskapen.

Du arbetar sannolikt som BIM-strateg eller BIM-samordnare idag. Du vet vad som behövs för att byggprojekten ska kunna bedrivas effektivare och dra största möjliga nytta av BIM med dagens digitala lösningar, men kanske inte fått möjlighet att genomföra det fullt ut på riktigt av olika anledningar.

Du kanske jobbat på projekteringssidan som någon typ av CAD/BIM-expert eller varför inte i produktion med att implementera BIM i produktion antingen i fält eller med t.ex kalkyl.

För oss är du i alla fall en potentiell Gamechanger! Med stöd av vårt erfarna team kommer du definitivt att bli en på kort tid.

Tillsammans med dig formar vi framtidens sätt att styra projekt med stöd av BIM- och modellbaserade processer i komplexa projekt under projektering, produktion och numera även förvaltning. Du får i detta arbete en unik möjlighet att vara med i framkant av branschutvecklingen mot BIM/VDC genom att bli en del av vårt BuildTech Management-team. Arbetet är av både strategisk art, och hardcore i projekt.

Du kommer dels att vara stationerad i Tikabs inspirerande lokaler vid Brunnsviken i Solna/Bergshamra tillsammans med 24 drivna medarbetare, och dels arbeta hos kunder i projekt främst i Stockholm och Uppsala.

Exempel på uppdrag där du kan vara delaktig/drivande:

Överdäckning av Stockholm Centralstation

Tikab BuildTech Management har fått uppdrag av Jernhusen att styra det digitala upplägget i detta prestigeprojekt. Överdäckningen och byggnaderna ovanpå kommer vara färdigställda om ca 20år.

Vi är nu i tidigt skede och planerar förutsättningarna för projektets framdrift. Vi är jättestolta över detta uppdrag och vi behöver stärka upp med resurser för att leverera högsta möjliga kvalitet.

Arbetet består av strategiarbete kring digitala processer, implementering av dessa samt samordning och visualisering under projektets gång.

Eftersom det handlar om både rivning, ombyggnad, tillbyggnad och nyproduktion för både spår, anläggning och husbyggnad, så kommer det behövas erfarenhet från i stort sett hela spannet från planering till förvaltning inom alla teknikområden.

Vasakronan – Exempel Kv Nattugglan

Tikab BuildTech Management har fått förtroendet i ett flertal projekt åt Vasakronan att styra det digitala upplägget i både projektering och produktion. I dessa projekt sitter projektörerna och arbetar med varandras underlag i realtid med moderna CDE-lösningar.

I produktion ska man bygga huset efter digitala handlingar med stöd av stora pekskärmar och mobila enheter. Modellerna streamas med nya spännande lösningar och planritningarna är anpassade för digital användning med helplaner och hyperlänkar till detaljer etc

För att alla delprocesser ska fungera friktionsfritt krävs passion, idérikedom, utbildning och tålamod innan alla är på banan.

Regeringsbyggnader

Vi har fått förtroendet av SFV att leda arbetet med digitala arbetssätt och BIM i stort ombyggnadsprojekt i deras bestånd. Detta är vi mycket stolta över och vi nyttjar moderna arbetssätt för att klara tighta produktionstidplaner och öka säkerheten i uppdraget gentemot traditionella metoder.

Projekt Slussen i Stockholm

Tikab BuildTech Management har styrt VDC-metodiken i 2/3 av projektet sedan 2009.

Vi har definierat en helt ny plattform för hur bygghandlingar ska tas fram, granskas och levereras modellbaserat, för att sedan användas i produktion. Detta är nytt för alla inblandade. Plattformen behöver skruvas vidare på och nya användningsområden för modellerna behöver implementeras för ett stort antal användare. Ex, granskare, anbudslämnare, kalkylatorer, produktionsplanerare, utsättare, montörer, besiktningsmän mm.

Vårt BIM-upplägg i Slussenprojektet har uppmärksammats internationellt. Här är två artiklar som är skrivna av en journalist från Storbritannien.

Interaktivitet och visualisering med AR/VR

Vi är övertygade om att när branschen vant sig med BIM-modeller istället för ritningar kommer behoven att interagera mer med modellerna öka markant.

VI har därför anställt en senior spelutvecklare som är ansvarig för denna utveckling samt ytterligare en programmerare som tillsammans idag skapar interaktiva lösningar tillsammans med vårt visualiseringsteam för stora börsnoterade företag.

Vi har utvecklat processer och verktyg för att nyttja VR på olika sätt i projekt och i förvaltning. Våra funktioner för att navigera, mäta och placera objekt i VR-läge vill vi påstå ligger i yttersta framkant globalt sätt. När vi kombinerar den här tekniken med BIM och skanning ser vi mycket intressanta möjligheter.

Detta kommer du även bli en del av. Antingen genom att visa nyttan med tekniken för presumtiva kunder, delta i utvecklingsarbetet eller att skapa modeller.

Digitalisering med laserskanning och drönare

Vi arbetar även med digitalisering av befintligheter med laserskanning och UAS (drönare), antingen för våra egna processer i uppdrag eller som tjänster i andra uppdrag.

Det kan handla om digitalisering av allt från befintliga byggnader (interiört och exteriört) och anläggningskonstruktioner som broar till mekaniska komponenter som järnvägsväxlar.

Arbetet här består i att vaska fram kundernas behov och välja rätt digitaliseringsmetod, rätt omfattning, rätt kvalitet, rätt filformat, rätt utrustning, rätt verktyg. Räcker punktmoln eller ska molnet objektifieras? Alla projekt har olika behov. Uppdragen går alltså ut på att säkerställa att kunden bara behöver betala för det behov den har och sedan ansvara för att underlaget levereras enligt överenskommelse. Även viss bearbetning kan bli aktuell.

Digitalisering med fotogrammetri och IR

Vår drivkraft är att effektivisera befintliga arbetsprocesser med nya digitala arbetssätt. Både genom ny hård- och mjukvara. På senare tid har vi sett att vi kan leverera digital nytta genom skanning av befintligheter på ett enklare och billigare sätt än med laserskanning. Genom fotogrammetri och IR kan vi skanna t.ex en kyrka på en bråkdel av resurserna som krävs vid laserskanning. Resultaten kan vi leverera som cad/bim-underlag eller som en VR-modell i skala 1:1. Oftast är inte millimeterprecisionen det största behovet utan snarare att få en tillräckligt bra bild och tillräckligt bra underlag för projektering. Då är denna metod oslagbar. Du kommer både få möjlighet att erbjuda tekniken till våra kunder, vara ute i fält och digitalisera samt ta hand om resultatet och leverera det som digital nytta.

Vem är du?

  • Du är passionerad av ditt yrke och förkovrar och intresserar dig för digitala verktyg och arbetssätt för att du brinner för det.
  • Du är intresserad av att digitalisera och automatisera arbetsprocesser
  • Du har motsvarande arkitekt/ingenjörsexamen eller från utbildning med BIM-inriktning
  • Du arbetar idag inom samhällsbyggnad i projekteringsskedet eller i produktionsskedet med några års erfarenhet.
  • På din nuvarande arbetsplats har du ideer och ambitioner som du kanske inte får utlopp för
  • Du har erfarenhet och förståelse för verktyg såsom Navisworks/BIM 360/Solibri/Bimsight och Autocad/Revit/Archicad/Bently mfl.
  • Du har god förståelse för informationsbehov i projektering och produktion
  • Du ska vara bekväm i att lära andra

Som person värdesätter vi egenskaper som självgående, initiativrik, ifrågasättande, målinriktad och effektiv. Du är processorienterad och vill vara med att såväl tillämpa och forma nya arbetssätt som att skruva på gamla. Med processorienterad menar vi att det är underförstått att du är intresserad av ny teknik och nya verktyg, men framförallt processerna att använda dem för maximal nytta.

I efterfrågad roll är det även viktigt med din sociala kompetens. Att kunna hantera och bemöta olika personligheter på samordningsmöten. Vara diplomatisk men bestämd och tydlig.

Om Tikab!

Tikab är ett oberoende teknikkonsultföretag med lång erfarenhet i teknisk framkant. Vi levererar tjänster i våra affärsområden BuildTech Services och Mekanisk Konstruktion till kunder med behov av kvalificerade lösningar levererade passionerat och enkelt med kvalitet.

Vi är verksamma inom branscherna bygg- och anläggning, infrastruktur och tung industri inom transport- och kraftsektorn. Våra uppdragsgivare är entreprenörer, myndigheter, andra teknikkonsultbolag och fastighetsbolag.

Våra kunder finns huvudsakligen i Europa och specifikt i Sverige, men även i Asien och Nordamerika.

 

Våra affärsområden:

BuildTech Services

Vårt utbud av tjänster har dels formats av det vi brinner för men även genom tydliga kundbehov har helt nya verksamhetsområden vuxit fram.

Vi organiserar oss idag kring fyra huvudsakliga områden. Gemensamt för alla verksamhetsområden är att vi beaktar och har kunskap genom ett byggnadsverks huvudskeden ur ett livscykelperspektiv: Planering/Projektering, Produktion och Förvaltning

Här är våra verksamhetsområden inom BuildTech Services:

Mekanisk Konstruktion

I affärsområdet Mekanisk Konstruktion har vi lång erfarenhet av stora projekt där vi haft uppdrag att konstruera mekanik och utföra dynamiska beräkningar/hållfasthetsanalyser av såväl system som komponenter.

Exempelvis rörliga tak i arenabyggen, slussmekanik och mekaniska konstruktioner i Citybanan.

Vi levererar både konstruktionslösningar och tillverkningshandlingar.

Kontoret

Vi är mycket stolta över vårt inspirerade och fräscha kontor vid Brunnsviken i Solna där vi hoppas att du kommer trivas med oss!

tikab

Ansök tjänsten i formuläret nedan

Läs mer om oss på www.tikab.com. Vi ser fram mot att få träffa dig och presentera oss närmare. Välkommen med din ansökan och CV omgående! Sista ansökningsdag är 2018-10-31.

[gravityform id=”13″ title=”true” description=”false”]

Johan Stribeck

Johan Stribeck

Affärsområdeschef BuildTech Services

+46 8 409 043 22
+46 709 52 71 70
johan.stribeck@tikab.com

Marcus Bengtsson

Marcus Bengtsson

Teamledare BuildTech Management

tel +46 8 409 043 43
sms +46 73 712 11 62
marcus.bengtsson@tikab.com