+46 8 409 043 00 info@tikab.com

Brinner du för interaktivitet, spelutveckling, och simulering? Vi söker dig.

Vi utvecklar spel, men inte vilka spel som helst. Seriösa spel som resulterar i bättre utbildning och övning i riskmoment är en del av det vi gör.  Vi revolutionerar idag flera olika branscher med hjälp av interaktiva lösningar kopplade mot realtidsdata, där träning och simulering är vanliga inslag.

Våra tjänster inom segmentet är mycket efterfrågade och vi har ett flertal riktigt stora projekt framför oss. Bli en del av vårt passionerade team och leverera nästa generation av virtuella verktyg och seriösa spel. Läs mer nedan!

Tikab Interaktivitet & MR

Att använda ritningar och annat underlag som finns i projekt är inget nytt. Tikab har nu arbetat med visualisering i mer än 20 år. Så vad är nästa steg?
Svaret är att nyttja alla tillgångar som finns för att ge möjlighet till specialanpassade upplevelser av existerande miljöer och funktioner, eller sådana som inte existerar ännu.

Vi bygger lösningar som ger användaren möjlighet att interagera med sin information och sina modeller. Det kan vara i stora infrastrukturprojekt som Slussen, för träning och simulering inom kraftindustri, för marknadsföring av komplicerade produkter, eller för träning av säkerhetspersonal i moment eller miljöer som är svåra att återskapa i verkligheten. Vi distribuerar detta antingen som vanliga “platta” 3D-upplevelser, eller via MR (Mixed Reality: Virtual Reality eller Augmented Reality) med hjälp av varierande hårdvara. Plattformar för MR kan vara allt från konsument-headsets till specialiserade headsets stöttade av extra tracking och även hårdvarufeedback.

För att använda populära klyschor kan man sammanfatta det vi ofta gör som Serious Games eller Gamification.

Utvecklingen går rasande fort. Vill du vara med i framkanten?

Tillsammans med passionerade kollegor är du med och bygger framtidens interaktiva verktyg och upplevelser för olika branscher. Vi erbjuder fantastiska utvecklingsmöjligheter och tillgång till den absolut senaste tekniken inom AR och VR.

Du kommer att vara stationerad i Tikabs inspirerande lokaler vid Brunnsviken i Solna/Bergshamra tillsammans med 24 drivna medarbetare, men vid behov även arbeta hos kund eller resa internationellt.

Exempel på uppdrag där du kan vara delaktig:

Serious Games – Räddningstjänst

Serious Games / Gamifiering är en process där man applicerar speldesign på tränings- eller utblidningsapplikationer. Tikab arbetar med detta mot olika branscher, och har bland annat tillsammans med tyska räddningstjänsten tagit fram en lösning för utbildning av räddningspersonal i triage efter katastrofer. Detta möjliggör träning i otillgängliga miljöer samt förenklar logistik kring övningar då både krav på lokaler och tillgängliga statister minskar. Framtiden för denna typ av applikationer är mycket lovande.

Planeringsverktyg

Tikab levererar ett unikt verktyg till en stor internationell börsnoterad aktör i byggbranschen. Verktyget kommer användas både i VR och “platt” 3D för att arbeta med logistik och planering, samt utvärdera och simulera säkerhet vid byggarbetsplatser. Verktyget kommer att användas både direkt i projekt och för marknadsföring.

Virtual Showrooms

Vi arbetar med ett flertal kunder rörande utveckling av virtuella showrooms av olika art. Den gemensamma nämnaren är att med hjälp av interaktivitet på ett nytt vis förmedla unik nytta hos produkter eller tjänster. Tekniken har stor potential att effektivisera möten och logistik vid större sammankomster. Vi ligger i framkant för att åskådliggöra miljöer och produkter verklighetstroget både vad gäller utseende och funktion. Detta med stöd av teknologi såsom reality capture av allt från miljöer till enskilda ytmaterial.

Digitala Tvillingar

Tikab ligger i framkant vad gäller integrering av stora data- och modellmängder med interaktivitet. Både i egna och externa projekt arbetar vi löpande för att höja ribban vad gäller hur man kan nyttja befintligt data för allt från realtidsvisualisering till simulering och utbildning. Vi möjliggör träning i realistiska miljöer med datakopplingar i realtid och med fysisk feedback av olika typer.

Interaktivitet och visualisering med AR/VR

Vi är övertygade om att när branschen vant sig med 3D-modeller istället för ritningar kommer behoven att interagera mer med modellerna öka markant.

Vi har utvecklat processer och verktyg för att nyttja VR på olika sätt i projekt och i förvaltning. Våra funktioner för att navigera, mäta och placera objekt i VR-läge vill vi påstå ligger i yttersta framkant globalt sätt. När vi kombinerar den här tekniken med BIM och skanning ser vi mycket intressanta möjligheter.

Detta kommer du även bli en del av.

Reality Capture

Vi arbetar även med digitalisering av befintliga miljöer med laserscanning, fotogrammetri, och UAS (drönare), antingen för våra egna processer i uppdrag eller som tjänster i andra uppdrag.

Det kan handla om digitalisering av allt från befintliga byggnader (interiört och exteriört) och anläggningskonstruktioner som broar till mekaniska komponenter som järnvägsväxlar.

Vi ligger i framkant med utvecklingsarbetet för att ta hand om scannad geometri i realtidsapplikationer. Du kommer bli delaktig i att vidareutveckla detta.

Vem är du?

  • Du är passionerad av ditt yrke och förkovrar och intresserar dig för nya arbetssätt för att du brinner för det.
  • Du brinner för interaktivitet och uppskattar spel och immersiva upplevelser.
  • Du har någon form av relevant utbildning inom systemutveckling, datateknik, eller liknande.
  • Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med interaktivitet eller spelutveckling.
  • Du har mycket god erfarenhet av C# och .Net. Kunskaper i C++ och Swift är meriterande.
  • Du har erfarenhet av spelmotorer så som Unity, Unreal eller liknande.
  • Erfarenhet av integration av applikationer gentemot externa lösningar (databaskopplingar, styr- och regler via PLC, etc.).
  • Du ska vara bekväm i att lära andra

Som person värdesätter vi egenskaper som självgående, initiativrik, ifrågasättande, målinriktad och effektiv. Du är processorienterad och vill vara med att såväl tillämpa och forma nya arbetssätt som att skruva på gamla. Med processorienterad menar vi att det är underförstått att du är intresserad av ny teknik och nya verktyg, men framförallt processerna att använda dem för maximal nytta.

I efterfrågad roll är det även viktigt med din sociala kompetens. Att kunna hantera och bemöta olika personligheter. Vara diplomatisk men bestämd och tydlig.

Om Tikab!

Tikab är ett oberoende teknikkonsultföretag med lång erfarenhet i teknisk framkant. Vi levererar tjänster i våra affärsområden BuildTech Services och Mekanisk Konstruktion till kunder med behov av kvalificerade lösningar levererade passionerat och enkelt med kvalitet.

Vi är verksamma inom branscherna bygg- och anläggning, infrastruktur och tung industri inom transport- och kraftsektorn. Våra uppdragsgivare är entreprenörer, myndigheter, andra teknikkonsultbolag och fastighetsbolag.

Våra kunder finns huvudsakligen i Europa och specifikt i Sverige, men även i Asien och Nordamerika.

 

Våra affärsområden:

BuildTech Services

Vårt utbud av tjänster har dels formats av det vi brinner för men även genom tydliga kundbehov har helt nya verksamhetsområden vuxit fram.

Vi organiserar oss idag kring fyra huvudsakliga områden. Gemensamt för alla verksamhetsområden är att vi beaktar och har kunskap genom ett byggnadsverks huvudskeden ur ett livscykelperspektiv: Planering/Projektering, Produktion och Förvaltning

Här är våra verksamhetsområden inom BuildTech Services:

Mekanisk Konstruktion

I affärsområdet Mekanisk Konstruktion har vi lång erfarenhet av stora projekt där vi haft uppdrag att konstruera mekanik och utföra dynamiska beräkningar/hållfasthetsanalyser av såväl system som komponenter.

Exempelvis rörliga tak i arenabyggen, slussmekanik och mekaniska konstruktioner i Citybanan.

Vi levererar både konstruktionslösningar och tillverkningshandlingar.

Kontoret

Vi är mycket stolta över vårt inspirerade och fräscha kontor vid Brunnsviken i Solna där vi hoppas att du kommer trivas med oss!

tikab

 

Ansök tjänsten i formuläret nedan

Läs mer om oss på www.tikab.com. Vi ser fram mot att få träffa dig och presentera oss närmare. Välkommen med din ansökan och CV omgående! Sista ansökningsdag är 2018-10-31.

[gravityform id=”13″ title=”true” description=”false”]

Daniel Forslund

Daniel Forslund

Utvecklingschef Interaktivitet & VR

tel +46 8 409 043 06
daniel.forslund@tikab.com