OMNITWIN

ALLA DINA PUNKTMOLN I MOLNET

BEHOVET I BRANSCHEN

Många bygg- och infrastrukturprojekt är beroende av punktmoln som underlag för projektering och uppföljning.

Punktmoln är väldigt dataintensiva och kräver både stora lagringsytor och speciell mjukoch hårdvara för hantering. Detta skapar problem i projekt där denna information behöver spridas och hanteras effektivt.

För att lösa detta har Tikab utvecklat OMNITWIN, som är en webbbaserad lösning för lagring och hantering av punktmoln, 360-bilder, samt annan information som är lämplig att knyta till en fysisk plats.

Vissa projekt är känsliga och innehåller säkerhetsskyddsklassad information. OMNITWIN stödjer detta genom möjlighet till drift i egen säkerhetsskyddsklassad IT-miljö – så kallat OnPrem.

Tikab är stolta att presentera OMNITWIN – den ultimata lösningen för att hantera dina punktmoln i molnet.

Med OMNITWIN kan du enkelt ladda upp högupplösta punktmoln i LAS eller E57-format och sedan visualisera dem enskilt eller tillsammans i sin kontext.

Med modern webbläsare kan du använda vår lösning på valfri dator utan att behöva tunna ut molnen. Dessutom kan du välja detaljeringsgrad och skära ut samt ladda ner specifika delar av molnen för projektering eller visualisering.

Upptäck möjligheterna med OMNITWIN – förverkliga dina drömmar idag!

DIN EGEN STREETVIEW

OMNITWIN innehåller också stöd för visning av 360-bilder som
antingen importerats med punktmolnsdata (e57) eller importerats manuellt. Dessa får en placering i världen, med navigation mellan dessa likt Google Streetmap, samt möjlighet att ur 360-bilder mäta med punktmolnsdata som grund för mätningen.

INTEGRATIONER

Stöd för integration med dRofus finns. Detta innebär korslänkning mellan rumsobjekt i OMNITWIN och rumskort i dRofus. I praktiken innebär det att OMNITWIN kan användas som 3D-viewer för att navigera och fylla i data i dRofus.

LOKAL DRIFT – ONPREM

Lokal driftsättning och administrering står ditt projekts IT-personal för. Grundkraven för OMNITWIN är inte tekniskt komplexa, och finns fullgod serverkapacitet kan denna lösning driftsättas inom ramen för denna.

Om tjänsten blir väldigt välutnyttjad och/eller befintlig kapacitet är på gränsen kan dedikerad server behöva införskaffas, vilket då ombesörjs av kund.

Tikab levererar mjukvara för installation på kundens server, samt bistår med konsultation för installation och drift / support.

PRISMODELLER

OMNITWIN OnPrem P
OMNITWIN är primärt utvecklad för användning i säkerhetsskyddsklassade projekt OnPrem. P står för Projekt. Erbjudandet gäller alltså per projekt med obegränsat antal användare och data.

Kostnad för OMNITWIN OnPrem P är uppdelad i två delar:

 • Kostnad för grundlicens och anpassning för ovanstående behov och drift i säkerhetsskyddsklassad IT-miljö
 • En löpande kostnad för nyttjande.

OMNITWIN OnPrem E
OMNITWIN erbjuds även som enterprise-lösning för företag som vill arbeta på samma sätt i alla sina projekt. På det sättet samlas all punktmolnsdata för samtliga projket i samma lösning. E står för Enterprise.
Erbjudandet gäller alltså OnPrem för ett företag/organisation med obegränsat antal projekt och obegränsat antal användare och data.

Kostnad för OMNITWIN OnPrem E är uppdelad i två delar:

 • Kostnad för grundlicens och anpassning för ovanstående behov och drift i säkerhetsskyddsklassad IT-miljö
 • En löpande kostnad för nyttjande. Nivå efter pristrappa baserat på projektportföljens storlek.

  OMNITWIN Cloud P
  Om marknaden är intresserad av OMNITWIN som öppen CLOUD-tjänst på Svenska servrar, kan även detta att erbjudas per projekt. Även detta erbjuds då med obegränsat antal användare men en pristrappa beroende på projektstorlek.

  OMNITWIN Cloud E
  Om marknaden är intresserad av OMNITWIN som öppen CLOUD-tjänst på Svenska servrar, kan även detta att erbjudas som Enterprise-lösning. Även detta erbjuds då med obegränsat antal projekt och obegränsat antal användare men med en pristrappa beroende på projektportföljens storlek.

  OMNITWIN Integration
  OMNITWIN kan integreras som viewer i andra IT-lösningar såsom projektportaler mm. Vi erbjuder integration till alla som ser ett mervärde i att använda vår lösning i sitt erbjudande till sina kunder. Kontakta oss för att se vad det skulle innebära.

  VILL DU VETA MER?

  För en snabb visuell överblick, ta en titt på filmen ovan.
  Kontakta oss gärna för mer information, demonstration eller prisuppgift för just ert behov.

  Daniel Forslund

  Affärsområdesansvarig Software Development