Vill du bli del av ett team som definierar nya arbetssätt med BIM/VDC i komplexa bygg- och infrastrukturprojekt och vara med där det händer?

Rekrytering_5 Rekrytering_6 Rekrytering_3  Rekrytering_1 Rekrytering_2 Rekrytering_4

Om jobbet

Tillsammans med dig formar vi framtidens sätt att arbeta med BIM och modellbaserade processer i komplexa bygg- och anläggningsprojekt under projektering och produktion. Vi har bl.a. varit delaktiga i att ta fram en helt ny plattform för hur bygghandlingar kan tas fram, granskas och levereras modellbaserat för att sedan användas effektivt i produktion. Vi arbetar med teknik i framkant som t.ex. UAS (drönare) för effektiv datainsamling, antingen för våra egna processer i uppdrag eller som tjänster i andra uppdrag.

Vi behöver nu stärka upp organisationen kring dessa processer och söker dig som brinner för den här typen av arbete och vill vara med att forma morgondagens processer med dagens teknik och med gårdagens processer i beaktande.

Vi erbjuder!

Du kommer dels att vara stationerad i Tikabs nya inspirerande lokaler vid Brunnsviken i Solna/Bergshamra tillsammans med 18 drivna medarbetare, och dels arbeta hos kund i projekt i Stockholm.

Du får i detta arbete en unik möjlighet att vara med i framkant av branschutvecklingen mot BIM/VDC genom att omgående bli en del av det team som definierar nya arbetssätt i stora intressanta bygg- infrastrukturprojekt. Arbetet är av både strategisk art, och hardcore i projekt, genom att skräddarsy modeller för samordning och granskning. Även att planera, leda och följa upp dessa samordnings- och granskningsmöten.

Är du intresserad av ny teknik som t.ex UAS (drönare) och att utveckla effektiva branschtillämpningar inom bygg/anläggning och visualisering finns möjlighet att ingå även i det arbetet.

Vem är du?

  • Du har en ingenjörsexamen eller examen från utbildning med BIM-inriktning
  • Tidigare yrkeserfarenhet från samordning i projekteringsskedet och/eller samordningsfunktion i produktionsskedet
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda eller vara 3d-stöd i samordningsprocesser
  • God kunskap i hantering av modellsamordningsverkyg såsom Autodesk Navisworks, BIM 360 Glue och Solibri Model Checker. Navisworks och BIM 360 Glue är meriterande.
  • God förståelse för informationsbehov i projektering och produktion
  • Dokumenterad erfarenhet av modellbaserat arbete med mängder och kalkyl är önskvärt.
  • Intresse och viss erfarenhet av 3D-visualisering i byggprojekt på olika sätt. Antingen för marknadsföring, skedesplanering eller produktionsplanering.

Som person värdesätter vi egenskaper som självgående, initiativrik, ifrågasättande, målinriktad och effektiv. Du är processorienterad och vill vara med att såväl tillämpa och forma nya arbetssätt som att skruva på gamla. Med processorienterad menar vi att det är underförstått att du är intresserat av ny teknik och verktyg, men framförallt processerna att använda dem för maximal nytta.

I efterfrågad roll är det även viktigt med din sociala kompetens. Att kunna hantera och bemöta olika personligheter på samordningsmöten. Vara diplomatisk men bestämd och tydlig.

Om Tikab!

Tikab är ett oberoende teknikkonsultbolag sedan 35 år, med verksamhet inom mekanisk konstruktion, hållfasthetsanalyser, visualisering samt processtyrning med BIM/VDC. Vi är verksamma inom branscherna bygg- och anläggning, infrastruktur och tung industri.

Vi strävar efter enkla lösningar på våra kunders ofta komplicerade problem. Vi ser oss som den passionerade konsulten för samhällsnytta och har visionen att vara förstahandsvalet för kreativa teknikintensiva helhetslösningar i norra europa.

Våra värdeord är därför ”enkelt, kvalitet och passion”

Inom området bygg/anläggning har vi lång erfarenhet av stora projekt där Tikab haft uppdrag att lösa mekaniska konstruktioner. Exempelvis rörliga tak i arenabyggen, slussmekanik och mekaniska konstruktioner i Citybanan i Stockholm. Vi har ofta ansvar för BIM/VDC-processer i dessa projekt

Inom affärsområdet industri är vi verksamma i huvudsak inom kraft och järnväg. Vi utför dels dynamiska beräkningar dels hållfasthetsanalyser av system och komponenter. Vi levererar även konstruktionslösningar och tillverkningshandlingar för exempelvis härdskrotsutrustning och järnvägskoppel.

Utöver Industri och Bygg/Anläggning så har har vi verksamhet som är helt branschoberoende och nyttjas av t.ex reklam-/pr- och eventbranschen. Visualisering och storytelling är exempel på sådan verksamhet.

Vi har nyligen flyttat till nya inspirerade och fräscha lokaler vid Brunnsviken i Solna där vi hoppas att du kommer trivas med oss!

Läs mer om oss på www.tikab.com

Vi ser fram mot att få träffa dig och presentera oss närmare. Välkommen med din ansökan och CV omgående! Sista ansökningsdag är 2015-12-31.

Vid frågor kontakta Johan Stribeck
johan.stribeck@tikab.com
+46 8 409 043 22


Ansök tjänsten i formuläret nedan.

[gravityform id=”7″ title=”false” description=”false”]