Vi söker dig som är konstruktör med intresse för beräkning!
Publiceringsdatum
2023-11-28
Sista ansökningsdatum
2023-12-31
Vill du vara del av ett familjärt team där du får arbeta brett med både konstruktion och beräkning i en innovativ och modern vardag?
Då har vi tjänsten till dig!

Om tjänsten:

Som en del av Tikab kommer du tillsammans med Sveriges kunnigaste ingenjörer att arbeta i större konstruktionsprojekt och på sikt även att driva egna projekt för kunds räkning.
I tjänsten ingår byggnation av modeller i 3D och göra ritningar utifrån skisserna, dagliga kontakter med kunder samt löpande avstämningar i pågående arbete.
För strukturanalys och konstruktion kommer du använda moderna FEM-, MBS- och CAD-system, från ledande leverantörer samt egenutvecklade specialprogram.
Våra uppdragsgivare är i regel industriföretag och större konsultföretag. Vi deltar för närvarande i flera stora infrastruktur- och vattenbyggnadsprojekt, framtagning av ny teknik för järnvägsfordon och komplicerade konstruktionsberäkningar till kraftindustrin. Tikabs styrka är att genom en god förmåga genomföra krävande uppdrag med rätt kvalitet.
Genom balans mellan konstruktions- och CAD-uppdrag å ena sidan samt utrednings- och beräkningsuppdrag å andra sidan försöker vi skapa en utvecklande och omväxlande teknikmiljö för samtliga medarbetare. Personalutvecklingen främjas av utbildningssatsningar av olika slag samt närheten till KTH. Stämningen är lättsam och företaget drivs i en platt organisation. På kontoret, där merparten av projekten utförs ifrån, kommer du med hjälp av dina kollegor och en lyhörd chef som främjar kompetensutbyte att få en bra chans att utvecklas och bredda din kunskap som teknikkonsult.
Varifrån du arbetar spelar ingen roll men våra fysiska kontor finner du i Stockholm och Göteborg, där vi träffas minst en gång i veckan för att bibehålla den goda gemenskap och laganda som blivit vårt signum.

Kvalifikationer:

Du som söker bör ha en högskole- eller civilingenjörsutbildning i bagaget samt minst 5-år erfarenhet från liknande tjänst.
Vi lägger stort värde vid personlig matchning. Som person är det viktigt att du har en positiv inställning, har lätt för att skapa goda relationer med personer i din omgivning samt kan ta initiativ och egna beslut. Du tycker det är inspirerande att vara med och driva fram stora som små projekt. Vi värdesätter också att du har ett intresse för fortsatt personlig utveckling inom områdena konstruktions- och hållfasthetsteknik.
Krav för tjänsten är:
  • Flytande kunskaper i både det svenska och engelska språket i både tal och skrift
  • Minst 5-års erfarenhet från liknande tjänst eller likvärdigt
Meriterande för tjänsten är:
  • Tidigare erfarenhet från mekaniska konstruktioner inom branscherna järnväg, kraft eller infrastruktur
  • Tidigare erfarenhet från konsultbranschen
  • B-körkort

Om Tikab

Tikab grundades 1977 med syftet att skapa “En enklare och bättre tillvaro med teknikdriven utveckling”.

Sedan dess har det hänt mycket i bolaget och man har utvecklat både produktportföljen och den interna organisationen för att möta dagens och framtidens samhälle.
Visionen ovan är vår strävan. Vi menar att det är den teknikdrivna utvecklingen som kommer skapa en bättre tillvaro genom förverkligande av komplexa mekaniska system och digitala processer.
Tekniken tar vid och ger stöd när vår mänskliga förmåga inte räcker till. Att sikta mot en ”bättre tillvaro” har två bottnar. Vi ser det i ett större perspektiv: tillvaron för hela samhället. Vi kan även syfta på vår kund i sin yrkesroll som med vår hjälp kan ta bättre beslut på ett enklare sätt.
Var med och påverka framtiden med oss och ansök redan idag!

Hur ansöker man

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tikab med HR-Byrån i Mälardalen. För att söka tjänsten så bifogar du CV och personligt brev i din ansökan.
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
För mer information om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare matilda@hrbab.se