I skuggan av dagens stora nyheter att Atlas Copcos vd Ronnie Leten avgår efter åtta år och att bolaget nu ska styckas, hände det andra intressanta saker i periferin på huvudkontoret i Sickla i Stockholm.

Tikab visade en upp hur VR-teknik kan användas för att visualisera deras produkter i virtuella miljöer.

 

 VR som verktyg i planering

Teamet på Atlas kunde även redan nu i planeringsfasen utvärdera kommande traditionella eventlösningar i skala 1:1. Är utrymmet tillräckligt för antagen besöksvolym? Går budskapet fram tillräckligt tydligt även om ytorna fylls med människor?

För första gången använde vi över 100 virtuella människor i rörelse för att simulera besökar, både de som gick runt i VR-miljön och de som stod och samtalade i olika kluster. I början var de mänskliga VR-besökarna lite oroliga att störa de digitala virtuella besökarna, men märkte snabbt att man kunde gå rakt igenom dem.

Det kan låta banalt och att man kanske borde ha vettigare saker för sig på arbetstid än att “leka” med årets julklapp. Faktum är att man idag faktiskt fått uppleva hur deras visioner om ett event kommer att bli om 6 månader. Det kan vara värt mycket när det handlar om att justera och anpassa innehållet till att vara top notch den dagen det är skarpt läge.

RR – Real Reality

Som tack för VR-presentationen fick vi på Tikab besöka Atlas Copcos egen gruva under huvudkontoret i Sickla. I gruvan har de provat sin borrutrustning sedan starten för 60 år sedan. Det pågår provning även idag på 40 meters djup. I de tidigare orterna har man idag inrett som utställningslokal. Vi som jobbar mycket i VR var helt klart tvungna att erkänna att RR (Real Reality) 🙂  inte heller är helt fel. Särskilt inte i denna fina miljö.

 

Tikab har över 20 års erfarenhet av 3D-visualisering och animering. Senaste året har efterfrågan förflyttats från traditionell visualisering till enbart att handla om VR-upplevelser.

Har du intresse av att se vad det skulle innebära att få ert produktsortiment tillgängligt i VR eller att visualisera er kommande mässmonter eller mobila roadshow? Kom förbi oss på en VR-fika eller bjud hem oss till er så tar vi med utrustningen. Vi har exempel från många branscher!

Johan Stribeck

Johan Stribeck

Affärsområdeschef BuildTech Services

+46 8 409 043 22
+46 709 52 71 70
johan.stribeck@tikab.com