Tikab välkomnar Marcus Bengtsson till affärsområde BIM!

Marcus har gedigen erfarenhet från stora fastighetsprojekt såsom Nya Karolinska, NKS och intressant kunskap kring förvaltningsbehov som tidigare BIM-chef och chef för fastighetsinformation på Locum.

BIM-ansvarig i NKS

Nya Karolinska NKS är ett uppmärksammat projekt på många sätt. Inte minst för sitt banbrytande användande av BIM avseende förvaltningsdata i databaser kopplade till BIM-modeller. Marcus var ansvarig för IT och BIM i det projektet som utvecklade och lade grunden för den produkt som används flitigt i många fastighetsprojekt idag – Symetris Bimeye. Den enda applikationen som då inte användes i NKS var BImeye Doormanager – den applikationen initierads av Tikab åt Akademiska Hus när projekteringen av NKS var slut.

BIM-Chef och chef för fastighetsinformation på Locum

På Locum var Marcus bl.a ansvarig för framtagande av krav och metodik att säkerställa leveranser av BIM anpassade för moderna fastighetsförvaltningssystem.

Branschforum

Marcus har även varit aktiv i arbetsgruppen för CoClass och inom BIM Alliance Sweden i grupperna för projektledning och fastighetsförvaltning. Marcus är även en flitigt anlitad föreläsare. Exempelvis vid handelshögskolans Byggherreprogram.

Välkommen till en spännande framtid på Tikab, Marcus!

Marcus första dag började i att stötta i vårt uppdrag till Botkyrkabyggen att formulera BIM-krav. Marcus kommer även stötta i intressanta projekt åt Vasakronan där vi tänjer ordentligt på gränserna för hur projekt bedrivs traditionellt. Vi hoppas att TIkab blir en stimulerande arbetsplats för dig Marcus! Välkommen!

Framsynta fastighetsägare och förvaltare! Kontakta gärna Marcus för att diskutera möjligheter i er verksamhet och projekt. Rådgivare med bättre och längre erfarenhet finns inte!

Marcus.bengtsson@tikab.com, +46 8 409 043 43